Nå som fotballsesongen er her; er det kun en ting som står i tankene på alle – å ta seg en halvliter på den lokale puben mens man ser på fotball!  Men i disse tider føles det ikke alltid trygt å gå ut på en bar. Så hvorfor ikke nyte fotballsesongen hjemme? Tross alt er fatøl et rimelig og praktisk alternativ for å nyte det ferskeste ølet av høy kvalitet fra komforten av din egen stue.

Ønsker du å vite mer? Les videre for å finne ut hvordan du setter opp ditt eget hjemme fat system.

Hvorfor velge fatøl?

Det er absolutt ingenting som er bedre enn å åpne en kald en mens du ser på fotballen på storskjermen, ikke sant? Eller er det..? Hermetikk og flaskeøl er en deilig og praktisk måte å nyte øl på. Men hva om det fantes en bedre måte?

Nå nærmer fotballsesongen seg, så hvorfor ikke sette opp et hjemme fat system? Et hjemme fat system er den beste måten for deg å lene deg tilbake i godstolen og slappe av i komforten av ditt eget hjem med det ferskeste, deiligste fatølet på fat!

Hjemme fat systemer for fatøl er også rimelig og lettvint å sette opp. I tillegg lar hjemme fatøl deg ha det gøy med å trekke halvlitere. Venner og familie vil elske å ha en ekte ny traktet halvliter!

Hvordan kan jeg servere fatøl hjemme?

Hvis du ønsker å servere fatøl hjemme, finnes det forskjellige måter å få ølet ut av fatet og over i glasset. Et standard disponeringssystem vil pumpe karbondioksidgass (CO2) inn i fatet ditt. Denne gassen tvinger ølet ut av fatet ditt og inn i en linje, hvor du kan bruke en kran til å pumpe ølet inn i et rent glass for det perfekte skummende halvliter.

Noen dispensering systemer bruker en blanding av CO2 og nitrogengass.

Du kan bruke en kegerator, også kjent som et tønne kjøleskap. Denne stilen på kjøleskapet er en selvstendig fatøl dispenser. Mange hjemme tønne kjøleskap kommer med bærbare hjul slik at du kan trille dem rundt i huset ditt. Du kan til og med gå få et kjøleskap til å ha utendørs..

Så var det keezers. En keezer er en ombygd toppåpnings-kistefryser. Keezers er identiske med tønne kjøleskap i på alle måter, bortsett fra at keezers er mye større en tønne kjøleskap. Keezers er mye større enn et tønne kjøleskap, og kan lagre flere fat, noe som gir deg muligheten til å starte opp en skikkelig liten hjemmebar i fotballsesongen.

Det siste alternativet er det mest grunnleggende – en tønne pumpe eller tønnekran. Dette oppsettet bruker bare oksygen eller luft for å pumpe ølet ut. På grunn av dette blir fatølet som er lagret i en tønnepumpe dårlig konservert og blir raskt flatt. Du må fylle på med mye is i fatet, ellers vil ølet varmes opp og begynne å helle skum. Ingen liker varm øl!

Du kan også få fatpumper som bruker trykktank og regulator eller patron. Med disse pumpene slipper du å håndpumpe. Disse fat tappene bevarer også fatølet ditt lenger ved å holde det bedre kjølt.

Hva trenger jeg?

Som vi har vært inne på tidligere, avhengig av ditt valgt av hjemme fat system, trenger du bare CO2-beholder – i tillegg til en slags pumpe.

Hvis du nettopp har begynt å bruke et hjemme fat system, er det bedre å velge et ferdig komplett sett. Dette alternativet har vanligvis alt du trenger for å sette opp ditt første fatsystem hjemme: en 1-linjes øl dispenser tørrkjøler holder fatølet ditt friskt og klart til servering, en CO2-sylinder beholder som holder ølet kullsyreholdig, en kjøler som har en kran som lar deg trekke den perfekte halvliteren, og alt annet du trenger for å begynne å trekke halvliter hjemme!