Hjemmelagd pizza – en sikker helgevinner

Pizza – verdens nasjonalrett! Få matretter har blitt så godt mottatt av hele verdens befolkning som pizza. Den nytes hos  oss kalde nordmenn i nord , av afrikanere i sør og av alle i mellom. Opprinnelig stammer den fra Napoli i Italia og var i utgangspunktet en fattigmannskost bestående kun av brød (slik pizzabunnen i dag er) Fra Italia spredte den seg til USA, men andre verdenskrig og resten av verden fikk for alvor opp munnen for pizza på 60 og 70 tallet. I Norge ble restauranten Peppes Pizza åpnet i Oslo I 1970. Firmaet utviklet seg til å bli en pizzakjede og en rekke andre restauranter poppet opp i løpet av få år. I dag kan man nyte pizza hos de aller fleste restauranter, uavhengig av type spisested. Pizza er et ord alle verdens innbyggere kjenner til. I Norge er frossenpizza svært populært og brukes av mange til en rask og enkel middag. Men når vi skal hygge oss, da tas forkleet frem og kjøkkenet blir omgjort til en mini pizzeria- hjemmelagd pizza må til for å få helgekosen! Les også: Slik kan du få pizzaen til å bli en helt ny opplevelse Pizzabunnen Ferdig pizzabunn finnes i de fleste matbutikker. Du kan velge mellom ferdig bunn, ofte rullet sammen klar for bruk. Denne varianten er “hjemmelagd” og finnes i kjøledisken. I frysedisken finner du også frosset pizzabunn klar til å toppes med mine dine favoritter. I tilegg får man også kjøpt ferdigblandede ingredienser i tørrvareavdelingen som ofte bare skal tilsettes vann. Den beste måten å starte den hjemmelagede pizzaen er derimot selvsagt å lage hele deigen selv. Oppskrifter på gode pizzadeiger finner du enkelt på internett, du kan selv tilpasse mengden ettersom hvor mange du ønsker å lage til. Pizzatopping Også her kan man velge enkelt og likevel kalle pizzaen hjemmelaget. I butikkhyllene finnes det pizzafyll både i poser og på glass. Mange velger ferdig pizzafyll som skal blandes med vann. Så kommer det mest spennende: Valg av kjøtt og grønnsaker. Barnefamilier velger ofte litt safe med kjøttdeig, mais og løk. Men kanskje far også ønsker å ha skalldyr på pizzaen? Det går fint an å dele pizzaen i to og velge forskjellige ingredienser på hver halvdel. Man kan også lage en liten pizza til hvert familiemedlem. Unger elsker å delta i matlaging og lar du dem selv velge hva de vil ha på sin helt egne pizzaer kan det være du har sådd kornet for en fremtidig pizzabaker! Les også: Italiensk Pizza

Mer om: Hjemmelagd pizza – en sikker helgevinner

Hjemmelaget pizza er en ideell løsning for helgemiddager fordi den gir deg muligheten til å tilpasse bestanddeler etter din smak og kosthold. Det er en aktivitet som hele familien kan delta i, der alle kan lage sin versjon av sin favorittpizza. Smaker variere, og hjemmelaget pizza åpner for et uendelig spekter av mulige topping kombinasjoner. Dette tar pizza til et nytt nivå utover det traditionelle pepperoni og sopp.

Kvaliteten på ingrediensene kan også løfte din hjemmelagde pizza til nye høyder. Ferske grønnsaker, spesialost, fersk oregano og basilikum, og hjemmelaget tomatsaus kan transformere enkel pizza til et gourmet-måltid. Ved å velge økologiske eller lokale produkter, kan du også støtte bærekraftig matproduksjon.

For en ekstra vri, prøv å lage ulike typer pizzabunn. Hva med en tynn italiensk stil, en tykk amerikansk, eller til og med en grov verson for et sunnere alternativ? Variering i bunnens tykkelse og tekstur kan gi hver pizzakveld sin unike smak.

Å lage din egen pizza innebærer også at du kan kontrollere næringsinnholdet. For de som er opptatt av sunn mat, er det mulig å lage pizzadeig med fullkorn i stedet for hvitt mel, velge magert kjøtt eller øke mengden grønnsaker på toppingen.

Til syvende og sist er det gleden ved å lage noe med sine egne hender og å dele det med de du er glad i, som gjør hjemmelaget pizza til en sikker vinner hver helg. Så hvorfor ikke prøve neste helg? Ta frem melet, tomatene og din favoritt topping, og opplev gleden ved å skape din egen helgefavoritt på kjøkkenet.

Legg igjen en kommentar