Ingredienser
100 gr. meierismør smeltes i liten gryte. Hell i 1.5 dl. kremfløte. Trekk gryta fra varmen og visp i tre eggeplommer som du på forhånd har vispet veldig lett sammen med feks. en gaffel. Ha i 2 ss bernaiseessens (liten flaske i dagligvaren) og 1 ss sitronsaft. Ha tilslutt i 2 ts. tørket estragon. Visp lett sammen.
Tilberedning
Fyll glovarmt vann fra springen oppi en litt større gryte og sett gryta med sausen oppi vannbadet. La dette stå og godgjøre seg på laveste varme (130grader) i ca. en halvtime. Vips så er bernaisen ferdig.

Mer om Hjemmelaget bernaise

Å lage hjemmelaget bearnaise kan være en gøy og tilfredsstillende oppgave for enhver matelsker. Denne deilige franske sausen, opprinnelig fra regionen Béarn i Frankrike, har blitt en storfavoritt verden over. Og selv om den er kjent for å være delikat og litt vanskelig å lage, kan det faktisk være ganske enkelt hvis du tar de nødvendige skritt for å forstå teknikken bak.

Å lage bearnaise hjemme starter med å identifisere de riktige ingrediensene. En klassisk bearnaise krever eggeplommer, hvitvinseddik, hvitvin, finhakket sjalottløk, fersk estragon, smør og litt salt og pepper. Hvordan du kombinerer disse ingrediensene, påvirker konsistensen og smaken av den ferdige sausen.

For det første bør du lage en reduksjon ved å kombinere hvitvin, eddik, sjalott og halvparten av estragonen i en gryte. Kok dette over middels varme til det meste av væsken har fordampet. Denne reduksjonen vil bli grunnlaget for bearnaise-sausen og gi den en intens og dyptgående smak.

Når reduksjonen er klar, skal eggeplommene tilsettes. Dette er et viktig skritt som krever nøyaktig varmestyring for å unngå at eggene klumper seg. Pisk eggeplommene mens du sakte tilsetter den varme reduksjonen, og pass på at du konstant rører for å unngå klumper. På denne måten dannes en tykk og fløyelsaktig blanding kjent som en sabayon.

Etter at sabayonen er ferdig, er det tid for å tilsette smøret. Dette er igjen en prosedyre som krever tålmodighet. Smøret skal være romtemperert og tilsettes sakte, mens du fortsatt rører. Smøret vil forvandle sabayonen til en rik og kremet saus med en jevn og glansfull tekstur. Til slutt tilsetter du resten av estragonen, og krydrer med salt og pepper etter smak.

Å lage hjemmelaget bearnaise kan virke som en utfordring, men resultatet er vel verdt innsatsen. Denne kremete og smakfulle sausen kan tilføre en ekstra dimensjon til både kjøtt og fisk, eller bli servert som en deilig dipp til grønnsaker. Husk at hemmeligheten er i detaljene, fra å velge de riktige ingrediensene til å mestre sabayon- og emulgeringsteknikken. Med litt øvelse og tålmodighet kan du lage den perfekte hjemmelagde bearnaise-sausen. Lykke til!.