Ingredienser:

Utstyr:
Teflonmatte/bakepapir
Rustfri stålkjele
Termometer
Desilitermål

Ingredienser:
1 dl vann
450g (5,3dl) sukker
125g (2dl) druesukker
Smak og farge

Tilberedning:

Hell vann, sukker og druesukker i kjelen.
Ikke søl på kanten.
Skal ikke røres om.
Sett platen på full styrke, med lokk på.
Når dampen avtar (ca. 1 min) ta av lokket.
Sett termometeret midt i gryta.
Skal stige til 162 grader celsius.
Hell massen over på en smurt teflonplate.
Tilsett farve – «rør» sammen.
Tilsett smak – bland sammen.
Arbeid med massen til den er kjølig nok til at du kan ta på den.
Slipp løs fantasien – Klipp og form som du vil.
Du har ikke så god tid, så hvis du trenger mer tid, kan du sette noe av massen på 70grader midt i ovnen.
Rull gjerne i melis etterpå, da klistrer de seg ikke sammen så veldig.