Ingredienser:
Utstyr:
Teflonmatte/bakepapir
Rustfri stålkjele
Termometer
Desilitermål
Ingredienser:
1 dl vann
450g (5,3dl) sukker
125g (2dl) druesukker
Smak og farge
Tilberedning:
Hell vann, sukker og druesukker i kjelen.
Ikke søl på kanten.
Skal ikke røres om.
Sett platen på full styrke, med lokk på.
Når dampen avtar (ca. 1 min) ta av lokket.
Sett termometeret midt i gryta.
Skal stige til 162 grader celsius.
Hell massen over på en smurt teflonplate.
Tilsett farve – «rør» sammen.
Tilsett smak – bland sammen.
Arbeid med massen til den er kjølig nok til at du kan ta på den.
Slipp løs fantasien – Klipp og form som du vil.
Du har ikke så god tid, så hvis du trenger mer tid, kan du sette noe av massen på 70grader midt i ovnen.
Rull gjerne i melis etterpå, da klistrer de seg ikke sammen så veldig.
Hei. Den jordbær duftolja. Er den spiselig?
Hvor mange drops blir dette ca?
Går det an å helle massen i små former?
Kan man ikke tilsette farge og smak under oppkokingen?
hei det smakte godt hahaha
må man koke til 162 celsius grader??
bringebær, jordbær, solbær, lakris, tranebær, krøkebær?, multer, banan og skjokolade, marspiian kanskje 🙂
Noen tips til smakstilsetninger man kan ha i dropsene? 🙂