Ingredienser:
1 pk tørrgjær

1 1/2 ts sukker

2 ts salt

5 dl lunkent vann

ca. 750 g hvetemel

1 dl olivenolje

2 ss hakket frisk rosmarin

1/2 dl olivenolje

fingersalt

Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Arbeid deigen i 10 minutter i en kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Slå deigen ned og legg den over på et stekebrett eller en langpanne dekket med bakepapir.

Bruk fingrene og stikk tett i tett med fordypninger i deigen. Dryss salt og urter over deigen og drypp deretter olje over. Dekk deigen med plastfolie og la den heve til dobbelstørrelse.

Stek brødet ved 220 grader i 10 minutter. Senk temperaturen til 180 grader og stek videre i ca. 25 minutter. Avkjøl brødet på rist.

Tips:

Oppskrften kan varieres med forskjellige urter både på og i deigen.

Gode tørkede tomater i olje, små cherrytomater eller oliven kan også dyttes ned i deigen får den etterheves.