Ingredienser:
br>100 g smør, romtemperert
3 dl sammalt hvete eller grovbakst
5 dl hvetemel
1 dl sukker
1 1/2 ts bakepulver
2 1/2 dl matyoghurt
2 dl melk
100 g hasselnøtter
100 g rosiner
50 g tørkede aprikoser
revet skall av 1/2 appelsin
revet skall av 1/2 sitron
Fremgangsmåte:
br>Grovhakk hasselnøttene og rist dem gylne over middels varme i en tørr stekepanne.
Skjær aprikosene i små terninger. Smuldre smøret sammen med hvetemelet og sukkeret. Bland inn de andre ingrediensene, men spar litt nøtter til pynt.
Bland sammen til en jevn deig, del deigen i to og form deigemnene til to runde leiver ca. 3cm tykke.Bruk en kniv dyppet i mel og skjær hver leiv i fire eller åtte, avhengig av hvor store du vil ha dem.
Pensle med vann eller melk, dryss ver resten av nøttene og stek sconesen i 15-20 minutter på 200 grader. Avkjøl på rist.
Tips:
Server gjerne litt pisket creme fraiche og syltetøy til.
Vil du lage ditt eget superraske syltetøy kan du koke opp 2 deler bær etter ønske med 1 del syltesukker. Skum av og la syltetøyet koke i 2 minutter – så: Ferdig.
Porsjoner: 8 store scones