Ingredienser:
100 g smør, romtemperert

3 dl sammalt hvete eller grovbakst

5 dl hvetemel

1 dl sukker

1 1/2 ts bakepulver

2 1/2 dl matyoghurt

2 dl melk

100 g hasselnøtter

100 g rosiner

50 g tørkede aprikoser

revet skall av 1/2 appelsin

revet skall av 1/2 sitron

Fremgangsmåte:
Grovhakk hasselnøttene og rist dem gylne over middels varme i en tørr stekepanne.

Skjær aprikosene i små terninger. Smuldre smøret sammen med hvetemelet og sukkeret. Bland inn de andre ingrediensene, men spar litt nøtter til pynt.

Bland sammen til en jevn deig, del deigen i to og form deigemnene til to runde leiver ca. 3cm tykke.Bruk en kniv dyppet i mel og skjær hver leiv i fire eller åtte, avhengig av hvor store du vil ha dem.

Pensle med vann eller melk, dryss ver resten av nøttene og stek sconesen i 15-20 minutter på 200 grader. Avkjøl på rist.
Tips:

Server gjerne litt pisket creme fraiche og syltetøy til.

Vil du lage ditt eget superraske syltetøy kan du koke opp 2 deler bær etter ønske med 1 del syltesukker. Skum av og la syltetøyet koke i 2 minutter – så: Ferdig.

Porsjoner: 8 store scones