Ingredienser:
½ kg mørt hjortekjøtt (ytre- eller indrefilet) 1 dl rødvin ¾ dl olje 1 ss hel pepper 1 ss einebær 1 stor løk 1/3 beger rømme

Fremgangsmåte:
Brukt helst ytre- eller indrefilet av hjort og skjær biffene ca 2 1/2 cm tykke. Knus pepper og einebær i en morter og bland sammen med olje og rødvin til marinade. Legg biffstykkene i marinaden og la biffene stå i marinaden i kjøleskap til dagen etter. Snu biffene av og til, og øs marinade over dem med jevne mellomrom. Skjær opp løken i strimler og brun den i smør. Tørk av biffene (spar på marinaden til senere) og stek dem på god varme i et par minutter på hver side til de er brune og fine. Så kan du ha på salt og pepper, helle over den stekte løken og la biffene hvile i 10-15 min under et lokk før servering. Ha en kopp vann i stekepannen for å koke den ut. La avkoket koke inn til ca halvparten av vannet har dampet bort. Sil avkoket og bland inn rømme. Smak til sausen med marinade. Server med poteter, brokkoli, gulrot og rørte tyttebær. Om du vil, kan du bytte ut potetene med potetmos.

Mer om emnet: Hjortebiff

Hjortebiff er en populær delikatesse som stammer fra viltkjøtt. Dette kjøttstykket er ofte valgt for sine suverene smaksprofiler og ernæringsfordeler. I motsetning til tradisjonelt storfekjøtt, er hjortekjøtt mindre fetende og har en rikere, mer frodig smak. Denne karakteristiske smaken er grunnen til at hjortebiff ofte er en ettertraktet delikatesse, spesielt i gourmetkjøkken.

Hjortebiff er også kjent for sin høye ernæringsverdi. Den inneholder betydelige mengder jern, som bidrar til forebygging av anemi og fremmer god helse i det generelle. Videre er det også en god kilde til protein og inneholder mindre fett enn andre typer rødt kjøtt, som gjør det til et sunt alternativ for kjøttelskere.

Gastronomi rundt hjortebiff er variert og avhenger ofte av regionale tradisjoner og smaker. I Norge er den populær stekt på pannen eller grillet, ofte servert med vill- eller skogsbær, rødbeter og poteter. Andre populære tilberedningsmetoder inkluderer marinering eller langsom steking, som begge bringer ut det unike ved hjortekjøttets smak.

Hjortebiff kan bli tilberedt på flere måter, alt etter preferanser og smak. Den kan stekes til den er rosa i midten, noe som gir en saftig og mør smak. Alternativt kan den langstekes for en dypere og rikere aroma. Uansett hvordan du velger å tilberede den, anbefales det å hvile biffen før servering for å bevare saftigheten og smaken.

Til slutt, å velge hjortebiff av høy kvalitet er avgjørende for det ferdige måltidet. Kjøttet bør være ferskt og fast, med en rik farge. Når du velger stykker, er det best å se etter de med minimalt med sener og fett for å sikre den beste tekstur og smak. Dette vil garantert gi deg en fantastisk gastronomisk opplevelse med hjortebiff.