Ingredienser:
750 g beinfritt grytekjøtt, helst renskåret og litt mørnet 2 ts knust einerbær 2 ss soyasaus 1 ts knust svart pepper 1 rød løk 2 ss solbærsirup 10 sjampinjonger 1/2 purre 1/2 liter vann 1 buljongterning 2 dl seterrømme salt 1 ss maizena

Fremgangsmåte:
Kutt kjøttet i terninger på 20-30 g. Bland kjøttet med krydder, soyasaus og solbærsirup, og la det stå til dagen etter. Brun kjøttet, helst i jerngryte. Tilsett vann og buljongterning og kok til det så vidt er mørt. Kutt sjampinjonger, løk og purre i passende biter. Rør ut maisenna i rømmen. Ha alt i gryta og kok i 5 minutter. Server direkte fra gryta sammen med potetpuré eller kokte poteter. Rørte tyttebær smaker godt til.

Mer om emnet: Hjortegryte

Hjortegryte er en tradisjonell rett som ofte blir servert i jakt sesongen. Denne utsøkte retten er en virkelig nytelse for alle som er glad i viltkjøtt, siden den virkelig fremhever det distinkte smaken av hjort. Men, det er flere aspekter av å lage en perfekt hjortegryte som du kanskje ikke er kjent med.

Først og fremst, nøkkelen til å lage en saftig og smakfull hjortegryte er å slow-cooke kjøttet. Hjortekjøttet bør være mørt nok til å lett rives fra hverandre med en gaffel, og dette oppnås best ved å la det koke på middels lav varme i flere timer. I tillegg, for å få mest mulig smak ut av kjøttet, bør du først brun kjøttet i en panne før du tilsetter det i gryten.

Krydder spiller også en viktig rolle i hjortegryte. Tradisjonelt blir det brukt ulike urter som rosmarin, timian og litt hvitløk. Disse urtene hjelper med å supplere den rike smaken av viltkjøttet, samtidig som de hjelper med å balansere den sterke vilt-smaken. Men, du kan selvfølgelig tilpasse krydderet basert på dine egne smakspreferanser.

Når det kommer til grønnsaker, det er det full frihet. Noen foretrekker å bruke rotgrønnsaker som gulrot, persillerot og pastinakk, som bringer en fin sødme til gryten. Andre velger mer robuste grønnsaker som sopp og løk, for å gi gryten en dypere, mer jordaktig smak.

Til slutt, en velkjent hemmelighet for en smakfull hjortegryte er å legge til en dash med rødvin i starten av matlagingen. Alkoholen vil dampe bort mens gryten koker, men den etterlater en rik dybde av smak som perfekt parer med det robuste hjortekjøttet. Med de rette ingrediensene og tålmodighet, kan du være sikker på å lage en uforglemmelig hjortegryte.