Ingredienser:
750 g beinfritt grytekjøtt, helst renskåret og litt mørnet
2 ts knust einerbær
2 ss soyasaus
1 ts knust svart pepper
1 rød løk
2 ss solbærsirup
10 sjampinjonger
1/2 purre
1/2 liter vann
1 buljongterning
2 dl seterrømme
salt
1 ss maizena

Fremgangsmåte:
Kutt kjøttet i terninger på 20-30 g. Bland kjøttet med krydder, soyasaus og solbærsirup, og la det stå til dagen etter.

Brun kjøttet, helst i jerngryte. Tilsett vann og buljongterning og kok til det så vidt er mørt.

Kutt sjampinjonger, løk og purre i passende biter. Rør ut maisenna i rømmen. Ha alt i gryta og kok i 5 minutter.

Server direkte fra gryta sammen med potetpuré eller kokte poteter. Rørte tyttebær smaker godt til.