Ingredienser:
1 kg renskåret hjortekjøtt
100 g lettsaltet flesk eller bacon
1 ts salt
1 ts pepper
3 løk
4 dl kraft (helst kraft kokt på ben)
4 knuste einebær
1-2 dl rømme
Tråd eller coctailpinner
Margarin til steking
Fersk timian til pynt
Tilbehør:
Rørte tyttebær/tyttebærsyltetøy
Kote poteter
Dampet rosenkål

Fremgangsmåte:
Tørk kjøttet godt, skjær det og flesket/baconet i tynne skiver. Dryss salt og pepper på kjøttet. Legg en skive flesk/bacon på hvert kjøttstykke og rull dem sammen. Surr rullene med tråd eller bruk pinner til å feste dem med. Brun margarinen lett i gryten; ha i kjøttrullene og brun dem godt over det hele. Rens løken, skjær den i båter og brun den også. Slå kraften over kjøtt og løk og ha i knuste einebær. La det hele surre og småkoke ved svak varme til det er mørt. Visp rømme i gryten ved slutten av koketiden. Smak til med pepper og salt. Fjern tråden eller pinnene. Syns du sausen blir for tynn, kan du jevne sausen med 1 ss hvetemel utrørt i litt fløte, og gi det et oppkok. Pynt med tyttebær og fersk timian. Server med rørte tyttebær eller tyttebærsyltetøy, dampet rosenkål og kokte poteter.
Vintips:
Til hjortegryten vil vi ha en vin med god fylde, og viner fra Rhône kan passe bra. For eksempel vil Jaboulet Côtes du Rhône Beaumes-de-Venise 2005 gjøre seg godt til hovedretten vår. Den er fyldig, men ikke fatlagret og balanserer den fete sausen perfekt.

Porsjoner: 4-5 personer