Ingredienser:
hjortesteik på omlag 1,5 kilo
Smør til bruning
Salt/pepper
Einebær
1 løk i båter
2 gulrøter
1/2 knollselleri
2 ts rosmarin
l ts oregano

vann eller kraft

Fremgangsmåte:
Gni inn steiken med salt og pepper. Varm smør i ei gryte og brun steiken på alle sider. Bruk redskap av tre til å snu steika rundt i gryta. Gjør i stand en langpanne der du legg i gulrot og knollselleri som er delt i små stykker.

Lag ei krydderblanding av 6-8 einebær, rosmarin og oregano. Gni steiken inn med dette og legg den på en rist over langpanna. Hell over ein halv liter vann eller hjortekraft og sett steiken i ovnen på 200 grader. Bruk steiketermometer. La den stå i omlag en og en halv time. Følg med på temperaturen. Når kjemetemperaturen er omlag 70 grader er steiken ferdig. Husk å helle vann fra langpanna (arroser) over steiken med jevne mellomrom. Når termometeret viser 70 grader, tar du ut steiken og pakker den i aluminiumsfolie. Da vil varmen og safta fordele seg inne i steiken.

Bruk sjyen fra langpanna og lag en saus på denne måten: Sil sjyen. Lag en smørjamning i steikepannen eller bruk litt smør og brun maisenna. Hell over sjyen og tilsett salt og pepper og l ts sukker. Tilsett 4 dl. buljong eller kjøtkraft. Ha i noen skiver brunost, 3 dl. fløte og 2 dl. rødvin. La sausen koke 10 minutter og sett den til side. Til hjortesteik smaker det godt med kokte poteter, kokt rosenkål, gulrot, brokkoli eller liknande grønsaker, samt rørte tyttebær, rispgele eller rognebærgele.