Ingredienser:
500 g kjøttdeig av hjort 2 egg 3 ss potetmel ½ ss salt 1 ts nykvernet pepper ½ ts ingefær 2 ts malt muskat 2-3 dl melk

Fremgangsmåte:
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin for å lette arbeidet. Bland kjøttdeig, egg, potetmel og krydder. Spe deretter med melk og jevn godt i blandingen. Stek i smør på middels varme, lag god, fyldig saus gjerne med mye fløte og server med melne poteter, erterstuing og rørte tyttebær. Den fyldige konsistensen på retten bidrar sammen med den karakteristiske muskatsmaken, ypperlig til å finne særpreget for hjort.

Porsjoner: 4

Mer om emnet: Hjortekaker

Hjortekaker er en tradisjonsrik rett i norsk matkultur som har sitt opphav fra fjell- og skogsregionene i landet. Dette er retten som er kjent for å bringe de autentiske smaksopplevelsene fra norsk skog rett til middagsbordet. Råvarer og ingrediensene varierer en del, men hovedingrediensen er alltid hjortekjøtt.

Hjortekjøtt er en mager type kjøtt, rik på proteiner og har en lang tradisjon i norsk husmannskost. Mange opplever smaken som litt søtlig og den har en robust og rik smaksprofil som kan minne om vilt. Dette er en av grunnene til at hjortekaker ofte serveres med kraftige og krydrede sauser, rosenkål, poteter og tyttebærsyltetøy.

Selv om hjortekaker høres ut som en høsthøytid rett, er de faktisk allsidige og kan nytes hele året. Faktisk har mange restauranter i Norge begynt å servere hjortekaker som en del av deres faste meny. Tradisjonelt sett, er hjortekaker en populær rett å servere under julemiddagen i mange norske hjem.

Hvis du er en matelsker og vil prøve hånden på å lage dine egne hjortekaker, finnes det flere oppskrifter og metoder tilgjengelig på nettet. Noen prefererer å male hjortekjøttet for å lage farsen, mens andre finhakker det. Krydder som sort pepper, muskatnøtt og allehånde er vanligvis brukt for å forbedre smaken av kjøttet.

Å lage hjortekaker er en tidskrevende prosess, men belønningen er vel verdt innsatsen. Når de serveres varme med kasjonsaus eller brunsaus, poteter og tyttebær, har du en typisk norsk middag som vil glede både store og små matelskere.

Så neste gang du besøker en norsk restaurant, glem ikke å prøve hjortekaker. Opplev den unike smaken av norsk skogfanget kjøtt kombinert med sterke krydder og sauser. Det er en kulinarisk opplevelse du ikke vil glemme.