900 g lammefilét
Marinade:
3 ss rapsolje
2 ss flytende honning
3 ss malt kanel
saften av 1/2 sitron
salt og nymalt svart pepper
Grønnsaksrøre:
2 ss olivenolje
2 rødløk
1 søtpotet
5 tomater
1 rød paprika
1 squash
1 boks hvite bønner eller kikerter (ca 300g)
2 fedd hvitløk
2 kanelstenger
2 ts malt kanel
2 ts flytende honning
1 sitron, saft + skall
1/2 liter buljong
Bland alle ingrediensene til marinaden. Legg den og kjøttet i en plastpose og la det marinere minst 1 time.
Skjær rødløk i smale båter og press hvitløken. Skrell og del søtpoteten i små biter. Varm oljen i en gryte og fres løk og potet ca 5 minutter. Tilsett kanel, honning, hvitløk, saft og skall av sitron, paprika i strimler og buljong. La røren småkoke i 10 minutter. Grovhakk tomat og squash. Tilsett i gryten sammen med bønner eller kikerter (godt skylt og avrent). La det koke ytterligere 10-15 minutter til grønnsakene er myknet.
Stek lammefileten i en stekepanne noen minutter på hver side til den er vakkert rosa inni.
Skjær opp kjøttet i skiver og server med grønnsaksrøren.