400 g ytrefilet av okse
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss honning
1 lime
1 ss olje
ROTGRØNNSAKER
400 g rotgrønnsaker
(f. eks. pastinakk, persillerot, gulrot, sellerirot)
6 mandelpoteter
12 cherrytomater
23 kvister frisk timian
1 sitron
1 ss olje
SITRUSSJY
2 ts honning
1 sitron
1 lime
4 dl kyllingbuljong
Rens og skrell grønnsakene og kutt dem i ønsket størrelse. Vask potetene og skjær dem i båter. Råstek grønnsakene og potetene med olje. Smak til med salt og pepper.
Finhakk timian og ha over. Press sitronsaft over grønnsakblandingen.
Tilsett cherrytomatene til slutt. Legg grønnsakene i en ildfast form og stek dem videre på 180° i cirka 10 minutter. Strø litt salt og pepper på biffene. Varm olje i en stekepanne, og stek dem raskt på hver side. Bland limesaft og honning og pensle kjøttet med blandingen. Legg
kjøttet i den ildfaste formen sammen med grønnsakene, og la dem
steke med de siste 5 minuttene.
Press saften av en sitron og en lime, og bland saften sammen med honning og kyllingbuljong. La det koke cirka 5 minutter. Legg grønnsakblandingen på en tallerken. Legg biffene over og server med sitronsjy på toppen. Pynt med frisk timian.