Ingredienser
4 ss honning 4 ss olivenolje 3 ss sennep 3 fedd hvitløk 3 ts finhakkede urter Saften av 1/2 sitron 800 g svinekjøtt i strimler 3 paprika (ass farger) 1 squash 1 rødløk 6 poteter 1 ss friske urter 2 ss olivenolje Salt og pepper 1 pose rosépeppersaus
Tilberedning
Bland honning, olivenolje og sennep. Finhakk 2 fedd hvitløk og urter. Bland alt sammen med saften av 1/2 sitron. Ha marinaden og kjøttet i en lukket pose. Marinér i min. 2 timer. Stek i panne/wok på sterk varme til strimlene er gjennomstekte. Snu ofte. Kutt grønnsakene i passe biter, potetene i mindre terninger. Pensle et ark med aluminiumsfolie med olje og legg grønnsakene på. Dryss over finhakkede urter, olivenolje, salt og pepper. Pakk sammen og ha i ovnen på 225 grader i 15 min. Lag saus som angitt på pakken. Serveringstips: Pakk svinekjøtt, grønnsaker og revet ost i fajitas.

Mer om Honningmarinert svinekjøtt med foliebakte grønnsaker

Honningmarinert svinekjøtt med foliebakte grønnsaker er en ideell rett for dem som elsker en blanding av søtt og salt. Denne retten kombinerer de saftige smakene av svinekjøtt med den naturlige sødmen fra honning, og tilføyer en sunn porsjon grønnsaker for en velsmakende, balansert måltid. Når grønnsakene er bakt i folie, hjelper det med å bevare deres naturlige smaker og næringsstoffer, noe som gir en ren og næringsrik tallerken.

Retten krever litt forarbeid som inkluderer marinering av svinekjøttet. Hele prosessen kan ta opptil flere timer, men det endelige resultatet er vel verdt ventetiden. Honningen fungerer som en naturlig mykner for kjøttet, og hjelper det til å beholde fuktigheten under tilberedning, noe som resulterer i et saftig og aromatisk stykke svinekjøtt.

For marinaden kan du blande honning, sojasaus, hvitløk, ingefær og noen krydder etter eget ønske. Du kan også eksperimentere med ulike typer honning for å variere smaken på marinaden. For eksempel vil en mørkere, mer robust honning gi en dypere, rikere smak, mens en lettere, mildere honning vil gi en mer delikat, søt smak. Husk at honningen også vil bidra til å danne en deilig, karamellisert skorpe på kjøttet.

Grønnsakene som vanligvis brukes til denne retten, kan variere etter sesong. Men populære valg inkluderer poteter, gulrøtter og løk. For best resultat, kan du skjære grønnsakene i jevne biter for å sikre jevn matlaging. En bonus med å bake grønnsakene pakket i folie er at de ikke bare vil bli stekt, men også dampet i egen saft. Dette bidrar til å maksimere smaken og bevare mer av grønnsakenes ernæring.

For å fullføre måltidet, kan du også tilberede en enkel saus ved å bruke det som er igjen av marinaden, blandet med litt kyllingbuljong. Når du har stekt svinekjøttet, kan du la det hvile i noen minutter før du skjærer det. Dette gir kjøttsaftene tid til å trekke seg tilbake inn i kjøttet, noe som gjør det enda mer saftig og smakfullt.

Denne retten er en fantastisk kombinasjon av forskjellige smaker, teksturer og farger, noe som gjør det til et flott sentrum for ethvert måltid. Den aromatiske sødmen fra det honningmarinerte svinekjøttet, den robuste smaken av de foliebakte grønnsakene og den rike, smakfulle sausen skaper en gastronomisk opplevelse som virkelig er til å savne.