Horn

Ingredienser
500 gram hvetemel 40 gram sukker 100 gram margarin 2 egg 40 gram gjær 3 dl. Melk
Tilberedning
Lunk melken til 37 grader. Smelt margarinen. Løs opp gjæren i melken. Sukkeret og eggene piskes lett sammen og tilsettes smør, melk og gjærblandingen. Bland i hvetemelet til slutt. TIPS: Deig som skal kjevles, eltes minst mulig (den blir seig og vond å få kjevlet ut dersom den eltes for mye). Deig som skal brukes til brød og boller, eltes godt (for å få løse saftige brød og boller). Hev deigen ca. 1 time Etter heving deles deigen i to. Hver del formes til en stor bolle. Kjevle hver bolle til en sirkel ca. ½ cm. tykk. Del hver sirkel i åtte like store trekanter . Rull trekantene sammen, ( begynn ytterst ) og form dem som halvmåner på bakepapir-kledt stekeplate. Etterheves ca. 30 minutter. Pensles med sammenpisket egg. Steketid:225 grader, midterste rille, ca. 10-12 minutter.

Mer om emnet: Horn

Horn er fascinerende objekter som finnes i mange forskjellige former og størrelser, avhengig av dyrearten de tilhører. De er enestående vekst, ofte forbundet med hanner av en art, men også noen ganger med hunner. Først og fremst fungerer de som et symbol på styrke og dominans i mange dyrs sosiale struktur.

Man finner horn på en stor variasjon av dyrearter, og de kan tjene flere formål. Noen ganger brukes de til å kjempe mot rivaler for retten til å parre seg, mens andre ganger brukes de mer passivt som en måte å tiltrekke seg det motsatte kjønn. Det er interessant å merke seg at horn er forskjellige fra gevir, som hovedsakelig vokser på hjortedyrene, og som kastes og vokser igjen hvert år.

Horn påvirker også menneskets liv på mange måter. Historisk sett har horn blitt brukt til å lage ulike gjenstander som smykker, kniver, musikkinstrumenter, og til og med møbler. I noen kulturer er horn symboler på styrke, fruktbarhet eller guddommelighet.

Horn kan også påvirke dyrearter negativt. For eksempel er det mange dyrearter med horn som er truet av utryddelse på grunn av for stort jakttrykk. Krypskyttere jakter på disse dyrene for å selge hornene deres på det svarte markedet, spesielt i deler av Asia hvor de blir brukt i tradisjonell medisin.

Til slutt bør det nevnes at forskning på horn har gitt interessante innsikter i dyrs adferd, biologi og evolusjon. Det er en uendelig kilde til fascinerende oppdagelser som fortsatt blir undersøkt av forskere over hele verden.

3 kommentarer om “Horn”

  1. de er kjempe gode,,, ble en hit den der, *desverre* nå må jeg lage til alle ungene slik at de får fyllt fryseren,,, og jeg har 5 barn… he he,, fyller de gjerne med skinke og smøre ost,,,

  2. 1 time heving ? jeg tok en halv time og mine horn ble sinnsykt gode ! JEG OG MINE HORN EIER ALLE !

Legg igjen en kommentar