Ingredienser

500 gram hvetemel
40 gram sukker
100 gram margarin
2 egg
40 gram gjær
3 dl. Melk

Tilberedning

Lunk melken til 37 grader. Smelt margarinen. Løs opp gjæren i melken. Sukkeret og eggene piskes lett sammen og tilsettes smør, melk og gjærblandingen. Bland i hvetemelet til slutt.

TIPS:
Deig som skal kjevles, eltes minst mulig (den blir seig og vond å få kjevlet ut dersom den eltes for mye).
Deig som skal brukes til brød og boller, eltes godt (for å få løse saftige brød og boller).

Hev deigen ca. 1 time

Etter heving deles deigen i to. Hver del formes til en stor bolle. Kjevle hver bolle til en sirkel ca. ½ cm. tykk. Del hver sirkel i åtte like store trekanter . Rull trekantene sammen, ( begynn ytterst ) og form dem som halvmåner på bakepapir-kledt stekeplate.
Etterheves ca. 30 minutter.

Pensles med sammenpisket egg.
Steketid:225 grader, midterste rille, ca. 10-12 minutter.