Horn fylt med ost og skinke

Ingredienser
2 kg hvetemel 150 g sukker 2 pk gjær 1/2 ts salt 300 g margarin 15 dl melk Bruk tørrgjær når jeg baker (og få alltid luftig gjærbakst)
Tilberedning
a hvetemel, sukker, tørrgjær og salt i en stor bolle, smelte margarin og ha i melke og varm opp. Slå væsken i det tørre og elt godt. Heves i 1 1/2 time. Del deigen i 8 like emner (som hver skal bli 8 horn). Og bak ut til passe størrelse, ganske tynn. Del i 8 deler. Legg en skinke (bruker kokt skinke eller familieskinke), og en skive hvitost. Trill sammen. Etterheves ca 1/2 time. Stekes ved 225 grader ca 15 min.

Mer om Horn fylt med ost og skinke

Horn fylt med ost og skinke er en av de mest foretrukne matbitene hos både unge og gamle i Skandinavia, spesielt i Norge. De er velkjente for sin fantastiske smaki kombinasjonen av smakfull skinke, kremet ost og sprøstekt deig. Imidlertid er det mye mer bak disse deilige hornene, fra deres historie til forskjellige måter å forberede dem på, som forblir ukjent for mange matelskere.

Opprinnelsen til horn fylt med ost og skinke kan spores tilbake til de gamle norske tradisjoner, hvor det var en skikke å tilby horn med forskjellige pålegg til gjester. Disse hornene var vanligvis laget av forskjellige typer brøddeig, som blir rullet inn i en kegleform og fylt med kjøtt, ost eller andre pålegg. Selve navnet ‘horn’ kommer fra formen på matbiten, som ligner på et ekte horn, og refererer til den hule delen fylt med pålegg.

Når det kommer til å tilberede horn fylt med ost og skinke, finnes det flere måter å gjøre det på, avhengig av personlige preferanser. Noen foretrekker å bruke grovbrøddeig for en sunnere vri, mens andre holder seg til den tradisjonelle hvetedeigen. Skinke og ost er de klassiske fyllene, men det er ikke uvanlig å se varianter med annet kjøtt, grønnsaker eller krydder. Noen tilsetter også et dryss av ost på toppen for ekstra smak og tekstur.

Hva som gjør disse hornene så populære, utover deres deilige smak, er hvor praktiske de er. De er lette å lage, spesielt hvis du har ferdig laget deig. Videre er de også lette å servere og spise, noe som gjør dem ideelle for frokoster, lunsjer, skolemat, piknik eller som en rask og enkel snack. De kan også tilberedes på forhånd og fryses ned, noe som betyr at du alltid kan ha en deilig snack klar når du ønsker det.

Til slutt bør vi nevne ernæringsverdier av horn fylt med ost og skinke. Som med alle andre måltider, vil næringsinnholdet variere basert på ingrediensene du bruker. Generelt sett gir de en god balanse mellom proteiner (fra skinke og ost), karbohydrater (fra brøddeigen) og en liten andel av fett. Hvis du velger magert kjøtt, grovbrøddeig og en sunnere ostetype, kan disse hornene også være en del av en balansert og næringsrik diett.

Horn fylt med ost og skinke er uten tvil en favoritt i det norske kjøkkenet. Med sin eldgamle opprinnelse, enkel forberedelse og allsidighet, samt ernæringsverdiene, er det ikke rart at denne matbiten nytes av alle aldre, til enhver anledning.

Legg igjen en kommentar