Ingredienser

750 g lammekjøtt med ben
1 1/2 l vann
1 ss salt
5 allehåndekorn
5 hvite pepperkorn
2-3 gulrøtter
1 bit knollselleri
1 skalk hodekål
1 purre
1 lite blomkålhode
2 dl dypfryste erter

Tilberedning

Kok opp vann, salt og pepper. Legg i kjøttet og kok det under lokk på svak varme i ca 45 minutter.

Skrell røttene. Skjær gulrøttene i skiver eller halvmåner, sellerien i terninger. Finsnitt kålen. Snitt, skyll og skjær purren i skiver. Del blomkålen i buketter.

Ta opp kjøttet. Legg i grønnsakene, først gulrot, selleri og kål og kok dem i 5 minutter. Legg deretter i purre og blomkål og kok ytterligere 5 minutter.

Skjær i mellomtiden kjøttet i terninger. Legg til slutt i kjøttet og ertene, spe eventuelt med litt vann. Smak til. Varm suppen og server den med brød til.