Ingredienser

2 små levende hummer
KRAFT:
2 liter vann
1 ss salt
1 laurbærblad
1 ss frisk timian
1 ss bladpersille
2 løk
1 nellik
1 gulrot, skrelt og delt i skiver
1 sellerirot, skrelt og delt i terninger
1 bit appelsinskall, revet med potetskrller
6 hvitløkfedd
1 ss hel hvit pepper, grovt knust i morter
1 dl hvitvinseddik
SUPPE:
2 dl kremfløte
Saften av 1 sitron
200 g sukkererter

Tilberedning

Start med kraften: Kok opp vann med ingrediensene til kraften og la den småkoke i 30 minutter.

Legg i hummeren med hodet først, og la den koke i 4 minutter. Sett kjelen kaldt og la hummeren kjøle seg ned med kraften, ca 90 minutter.

Ta op hummeren og brekk av halen. Del halen i to og skrap ut kjøttet. Knus klørne forsiktig og ta ut klokjøttet. Pass på at det fliser seg opp. Del halekjøttet i terninger. Skyll skallet godt i kaldt vann.

Sil av kraften og hell 5 dl av den i en food processor. Tilsett alt hummerskallet, fløte og sitronsaft, og kjør alt til en fin masse i minst 5 minutter.

Tilsett 5 dl hummerkraft til, og kjør pureen i 5 minutter til. La blandingen passere en fin hårsikt, eventuelt med glasshåndkle i bunnen, slik at du får ut alle skallbitene. Avkjøl suppen.

Gi sukkerertene et raskt oppkok. De skal være fine og sprø. Avkjøl dem.

Plasser hummerkjøttet midt på den kalde tallerkenen, hell over den kalde suppen og pynt med sukkererter.