2 hummer á ca 400 g
1 stor bunt dill
1 1/2 løk
1 1/2 gulrot
1 kvist timian
7 pepperkorn
2 ss tomatpuré
2 1/2 dl hvitvin
7 dl fiskebuljong
6 dl kremfløte
salt
pepper
2 knivsodder kajennepepper
5 plater butterdeig skåret i trekanter og stekt i ovnen ved 210 C til de er hevet og gyllenbrune.
Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Skrell løken og skjær den i båter.
Ha salt og 2/3 av dillen i rikelig med vann og kok hummerne under lokk i 15 minutter.
Ta opp hummerne og avkjøl dem. Ta ut kjøttet ved å trekke kroppen og klørne fra hodet. Knekk skall og klør med en nøtteknekker. Fjern den sorte tarmstrengen i kroppen. Legg kjøttet til side. Skrap bort det bløte på innsiden av skallene og ta vare på det. Kast de bløte, våte gjellene som sitter på hodet. Legg de lettknuste skallene i en tykkbunnet gryte. Damp skallene fri for fuktighet over jevn varme.
Tilsett løk, gulrøtter, timian, pepper og tomatpuré. Hell over vin og buljong. Legg på lokk og kok ved svak varme i 20 minutter.
Sil hummersaften. Tilsett fløte. Kok inn til passe tykt. Tilsett hummerkjøttet, men ta litt til side til pynt. Smak til med krydder og eventuelt cognac og varm opp suppen.
Pynt suppen med litt hummerkjøtt, dill eller brønnkarse.
Server med butterdeigtrekanter til.