Ingredienser

4 sjalottløk
400-500 g frisk sjampinjong eller 400 g frossen sjampinjong i skiver
4 ss smør eller margarin
1-2 ss presset sitron
1 dl hvetemel
1 1/2 l hønsebuljong (av terning)
evt. litt salt
nymalt pepper
2 dl kremfløte
2 eggeplommer
gressløk

Tilberedning

Skrell sjalottløken og finhakk den. Skyll soppen bare hvis det virkelig trengs. Skjær den i skiver, gjerne med den grove skiven på food processoren. La det være igjen noen hele sjampinjonger – de skal skjæres i skiver senere og bli pynt i den ferdige suppen.

Fres løken i ca. 5 minutter i ca halvparten av smøret i en stor kjele eller gryte ved svak varme. Tilsett sopp og sitronsaft og la det putre under lokk i 15-20 minutter. Frossen sopp væsker seg en hel del, og denne væsken skal koke nesten helt inn.

Ha i resten av smøret. Dryss over alt hvetemelet og rør godt!

Spe med buljongen litt om gangen og rør om. Kok deretter opp suppen og la den putre ca. 5 minutter. Salt og pepre lett.

Visp kremfløten lett og bland den med eggeplommene. Vend blandingen ned i den varme suppen som deretter ikke må koke mer.

Tilsett frisk sjampinjong i tynne skiver og hell suppen i en forvarmet suppeterrin. Dryss på rikelig med finhakket gressløk og server.