Ingredienser

* 350 g hvalkjøtt
* 4 ss smør
* 8 sjalottløk
* 1 ss sukker
* 2 ss gressløk
* 2 ss basilikum
* 1 lime

Ertepure:
* 200 g grønne erter
* 2s s smør
* 1 dl fløte
* salt og pepper

Tilberedning

1. Kutt hvalkjøttet i 2 store biffer og krydre med salt og pepper. Stek dem medium, ca. 2 min på hver side i smør og ha dem over på tallerken.
2. I den samme pannen tilsettes sukker og finstrimlet sjalottløk. Stek dette sammen med smøret til det blir gyllent og fint. Skvis over saften av 1 lime. Ha på urter og smak til med salt og pepper.
3. Kok opp ertene med fløte og smør. Mix til fin pure og smak til med salt og pepper.
4. Del opp mandelpoteter i båter, og pensle de med smør. Stekes på 180 grader til de «blåser seg opp».

Anretning:
Legg noen spiseskjeer med ertepurè på tallerkenen, og anrett hvalbiff m/løk oppå. Serveres med ovnstekte poteter.