Ingredienser

# 3 eggeplommer
# 3 ss vann
# 250 g smør
# 1/2 sitron
# salt og kajennepepper

Tilberedning

1. Ved å håndvispe sausen i stedenfor å bruke hurtigmisker blir sausen tykkere, mens den blir mer luftig ved bruk av hurtigmikser. Bland 3 eggeplommer og 3 ss vann i hurtigmikseren.
2. Smelt 225 g smør eller margarin. Avkjøl litt og kjør i mellomtiden hurtigmikseren på høyeste hastighet.
3. Hell det smeltede fettet i en fin stråle i hurtigmikseren mens den arbeider. Det spruter voldsomt, så skjerm med et lokk.
4. Stopp hurtigmikseren og hell sausen over i en sauseskål. Hold sausen eventuelt varm i vannbad, men KOK DEN IKKE OPP.
5. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

1. Hvis sausen skiller seg Hell 1 eggeplomme i en skål og tilsett 1/2 dl vann. Visp opp vannet og eggeplommen til en jevn røre
2. Hell litt om gangen av den skilte sausen i egg/vannrøren under kraftig visping.
3. Hvis sausen fremdeles har en tendens til å skille seg, gjenta prosessen.