200 g mandler
200 g sukker
2 egg
1 ss kakao
1 appelsin
Sjokolademousse:
200 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte
3 eggeplommer
Pynt:
Rips, physalis, jordbær, fikener, stjernefrukt..
Mal mandlene. Visp egg og sukker til eggedosis. Blad inn mandler, kakao og finrevet appelsinskall. Ha det over i en smurt spring-form, 24 cm i diameter, og stek bunnen på nederste rille ved 175 grader i 25 minutter. Avkjøl bunnen i formen på rist.
Smelt sjokoladen i vannbad. Bland eggeplommene sammen med fjerdeparten av kremfløten og varm opp under omrøring til det tykner. Avkjøl massen noe og bland inn den smeltede sjokoladen.
Pisk resten av kremfløten til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Legg den avkjølte mandelbunnen på et fat med ringen rundt. Hell sjokoladeblandingen over bunnen og la kaken stå ca. 1 time i kjøleskapet før den serveres.