Ingredienser

Bunn:
50 g mørk kokesjokolade
6 eggehviter
1/4 ts salt
300 g sukker
1 ss kakao
1 ts balsamicoeddik

Fyll:
1 pakke ferdig vaniljekrem
2 dl kremfløte
2 ss sukker
friske bær/frukt
sjokoladefigurer
ev kakaodryss

Tilberedning

Smelt sjokolade over vannbad. Ha romtempererte eggehviter i en tørr glassbolle eller bolle av rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsettes sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete. Vend inn siktet kakao og eddik med en skje. Ha smeltet sjokolade i til slutt uten å røre for mye. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, 24 cm i diameter. Ha blandingen i sirkelen, form til en kake, ca. 2,5 cm høy. Stek kaken nederst i ovnen ved 160 grader i ca. 1 time, til bunne er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunne stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.
Fordel vaniljekrem utover bunnen, bre over pisket krem og pynt med friske bær eller frukt. Sjokoladefigurer og eventuelt et lett kakaodryss.