50 gr. gjær
1 liter vann
200 gr. margarin
2 ts. salt
1 stor bunt persille
4 hvitløksfedd
ca. 24 dl. hvetemel
egg til pensling
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt margarinen og lunk vannet, rør gjæren ut i væsken.
Tilsett salt, finhakket persille og presset hvitløk.
Elt inn mel til en glatt og smidig deig.
La den heve under plast til dobbel størrelse, ca. 30-40 minutter.
Ta deigen på bordet og del den i like deler, trill runde boller og lag så en tut i enden av hver, snurr den gjerne og legg bollen på platen som en løk.
Etterhev bollene under klede eller plast.
Snitt i bollene og pensle dem med egg.
Stek bollene midt i ovnen ved 250 grader i 10-15 minutter.
Avkjøl dem på rist.
Hvitløksbrødene kan dypfryses og er gode til grillmat og på tur.