Skal du ha svart kaffe eller kaffe latte? Forskjellen i en kopp på 2½ dl er 120 kcal. Hvis du vil slanke deg så sjekk kaffen og få et lite ekstra vekttap. Se listen over hvor mange kalorier som er i kaffe, kaffe latte, mochaen og cappuccinoen når den er laget med helmelk, lettmelk, skummet melk.
  • En kopp svart kaffe – 0 kcal
  • En cappuccino med helmelk – 60 kcal
  • En cappuccino med lettmelk – 45 kcal
  • En cappuccino med skummet melk – 30 kcal
  • En kaffe latte med helmelk – 120 kcal
  • En kaffe latte med lettmelk – 90 kcal
  • En kaffe latte med skummet melk – 65 kcal
  • En kaffe mocha med skummet melk – 130 kcal
Som du ser så er det mange kalorier å spare på å velge riktig kaffe, velge litt sunnere kaffe.

Mer om: Hvor mange kalorier er det i kaffe?

Kaffen vi nyter hver dag er kjent for sin evne til å vekke oss eller gi oss den ekstra boosten av energi vi trenger. Men hvor mange kalorier inneholder denne deilige drikken egentlig?

Svaret er overraskende, fordi svart kaffe praktisk talt ikke inneholder noen kalorier. En vanlig kopp svart kaffe, som er rundt 240 milliliter, inneholder bare to kalorier. Dette er fordi kaffe hovedsakelig er vann, og de aromaene og andre komponentene i kaffen legger ikke mye til dets kaloriinnhold.

Men husk, dette gjelder bare for svart kaffe. Når vi begynner å legge til sukker, melk, fløte eller sirup, begynner kaloriene å øke. For eksempel inneholder en teskje sukker omtrent 16 kalorier, mens en spiseskje halv og halv inneholder omtrent 20 kalorier.

Starbucks’ venti karamell macchiato, for eksempel, inneholder hele 300 kalorier. Det er flere kalorier enn en liten hamburger! Så selv om grunnleggende svart kaffe er en kalorifattig drikk, blir det en helt annen historie når vi begynner å legge til ekstra ingredienser.

Det er derfor viktig å være klar over hva vi legger i kaffen og hvor ofte vi drikker fancy kaffedrikker. Å bytte fra sukker til en kalorifri søtningsmiddel, eller fra hel melk til mandelmelk kan hjelpe deg med å redusere kaloriinntaket fra kaffen. Og hvis du virkelig vil kutte kalorier, kan du alltid drikke kaffen din svart.