Jeg lar meg lett imponere? Og jeg lar meg spesielt lett imponere når det kommer til god mat. Og det er ikke så vanskelig å se på min smukke kroppsform. Så det er mulig at jeg er i overkant enkel å imponere. Men allikevel..

For det jeg lar meg imponere av denne gangen, er de menneskene som bare finner litt forskjellig av ingredienser og uten noe som for meg helt uten mål og mening, bare smeller sammen de deiligste retter. Ingen bruk av vekt og målebeger. Bare litt sånn og litt sånn, også er det plutselig akkurat passe salt, eller passe tykk saus for eksempel.

Selv må jeg bruke en god vekt når jeg lager mat. Står det at det skal være 50 gram av noe, så skal det ikke være 45 eller 60 gram. Mulig det er ikke er så nøye, men den sjansen tar ikke jeg. Tenk å få ødelagt et, i utgangspunktet, helt fantastisk måltid bare for at jeg var litt vel ivrig med hvitløken. Nope, den sjansen tar jeg ikke.

Men det underkjenner ikke det faktum jeg er full av beundring for de som tør. Ser dem på tv på alle mulige matprogrammer. Slenger oppi en håndfull av det ene og en dæsj av noe annet, samtidig som de prater i gram og desiliter. Vet de helt på feelingen liksom hvor mye en og en halv desiliter er, eller bare sjanser dem. Må uansett ligge mye erfaring og ødelagte måltider bak. Dersom det ikke jukses da. Det stemmer ikke bare helt det heller, dette med ødelagte måltider og juksing med oppveiing når ingen ser. For kona mi er nemlig en av dem. Bare litt av ditt og litt mer av datt, og ut av kjøkkenet kommer de deiligste retter til min begeistring og badevektas fortvilelse.

Har prøvd å spørre henne. Flere ganger, uten å ha blitt noe klokere. Svaret er alltid det samme. Jeg vet ikke jeg, jeg bare føler sånn ca. Imponerende. For hun føler sånn ca. perfekt hver gang spør du meg. Har prøvd å ta på meg Sherlock Holmes blikket og følge med litt også. Og akkurat dette med kjøkkenskriving er jeg god på. Men, nei ikke noe juks.

Så da er det vel erfaring, gode nerver og talent da som gjør dette mulig. Jeg for min del tror jeg holder meg til gode vekter og måleinstrumenter en stund til.

1594864486