Det finnes veldig mange spesielle anledninger men for en liten stund siden så fikk vi inn et veldig morsomt tips med en veldig hyggelig historie. En leser av MineOppskrifter.no hadde nettopp betalt ned hele sin kredittkortgjeld og i denne anlendning så hadde vår leser laget en kredittkort-kake. Leseren kunne rapportere om at kaken smakte veldig godt og ikke minst så ble kredittkortet borte.

Slik lagde hun kredittkortkaken:

  1. En pakke med sukkerbrød
  2. En spiselig utprint av et av de mange norske kredittkort
  3. Et marsipanlokk
  4. Kvernet sjokolade
  5. Oatly havrekrem
  6. Jordbær syltetøy

Som du sikkert skjønner så skal du ikke røre denne maten sammen. Dette er mer et byggeprosjekt enn faktisk baking. Det er selvfølgelig helt i orden om du ikke ønsker å kjøpe sukkerbrødet i butikken.

Så hvordan går du frem for å lage kaken?

Den enkleste måten å lage kaken på er å kjøpe sukkerbrød eller kakebunn som allerede er laget på butikken. Hvis du liker at kaken er saftig så kan du tilsette den litt sherry eller solo om du ønsker at den er barnevennlig. Deretter så legger du lag på syltetøy og krem inni. Når det er gjort så legger du på et marsipanlokk. Du legger på utprinten du har gjort med en kakeprinter. Hvis du ikke har egen kakeprinter så kan du kontakte din lokale baker for å høre om de kan hjelpe deg med dette.

Når dette er gjort så anbefaler vi at du lar denne stå til kjøl i minst 30 minutter.

Hvor lang tid tar det å lage kaken?

Basert på oppskriften ovenfor så må du regne med å bruke mellom 30 minutter og en time på kaken. Om du ikke velger sukkerbrød fra butikken så må du mest sannsynlig regne med å bruke ennå lenger tid på å bake kaken.

Hvor mye koster kaken å lage?

Hvis du skal kjøpe alle ingrediensene så har vi regnet oss frem til at du må regne med å bruke mellom 200-250 kroner på å lage kaken. Det varierer litt fra hvilken butikk du kjøper ingrediensene hos. Dersom du velger å lage sukkerbrødet selv så vil prisen på kaken gå opp, så det kan derfor lønne seg å kjøpe sukkerbrødet.

Er kaken vanskelig å lage?

Nei, dette er en kake som er perfekt for deg som er nybegynner på å lage kaker. Det kreves lite andre ferdigheter enn å å kunne lese oppskriften og legge et marsipanlokk på kaken.