Ild og grill er noe helt spesielt

Å lage mat over åpen ild eller å samles om grillen er noe ganske særlig og stemningsfullt, som appellerer til de fleste. Ikke bare fordi det gir maten en ekstra plystring, men nok like svært fordi det er tilberedningsformer som rekker tilbake til menneskehetens vugge. Det er noe deilig opprinnelig og nesten primitivt over ilden og det glødende jernet. Og så er det aktiviteter, man kan samles om – både voksne og barn.

Grill innendørs
Mange dyrker nok fortrinnsvis matlagning over grill og åpen ild utendørs i sommermånedene, men det er mange gode grunner til å ta forskudd på gledene innendørs, og her kan både ild og grill faktisk dyrkes hele året med veldig stort utbytte. Ikke at dette skal være en oppfordring til å ta grillen innendørs eller likefrem å anrette bål på kjøkkengulvet. Mindre kan heldigvis gjøre det

En liten gassbrenner til kjøkkenet

En liten håndholdt gressbrenner er helt eminent til å karamellisere overflater med. Gassbrenneren virker på samme måte som de større brennerne, man i årevis har brukt til å fjerne maling og lakk med på treverk og møbler. Gassbrenneren til kjøkkenbruk er mindre og mer handy, og så kjører den på lightergass. Gassbrenneren er også god til å karamellisere terter og andre desserter.

Gassbrenneren er uunnværlig, når du – like før serveringen – skal kreere det ettertraktede karamellaget på toppen av kremen din brulée. Det er nemlig kombinasjonen av den fløyelsmyke, kalde krem under det sprø og knasende karamellaget som gjør desserten creme brulée til ett himmelriket munnfull.

Ovnsgrillen
Ovnsgrillen egner seg ikke til krem brulée, den karamellisere så langsomt at kremen rekker å bli varm, og så er den halve fornøyelsen dessverre gått tapt. Karamellisering med gassbrenner er til og med et festlig stunt, som godt kan samle familie og gjester på kjøkkenet!

På mineoppskrifter.no har vi det gøy med å lese utenlandske artikler, men vi er ikke så flinke til å oversette. Denne artiklen er oversatt med et automatisk program. Bær over med skrivefeil og nyt heller godt av kunnskapen.