Ingredienser

* 500 g renskåret og strimlet kjøtt av svin, lam eller kylling
* 4 dl vann
* 4 løk
* 4 fedd hvitløk
* 2 grønne pakrika
* 1 boks skinnfrie tomater
* 3 ss tomatpure
* 1-3 dl creme fresh
* 2 terninger buljong
* 2 ss hakket fersk ingefær
* 1/2 ts kanel
* 1 ts gurkemeie
* 3 ts karry pasta (hot)
* 2-3 ss sukker
* olje til steking
* salt

Tilberedning

1. stek kjøttet raskt i olje og hell på vann. Kok til kjøttet er mørt.
2. kutt løk i grove båter
3. fres knust hvitløk og ingefær sammen med krydder og karripasta
4. hell løken oppi og stek til den er blank
5. hell oppi tomatboks og pure og la det koke i 10 min. Hell på litt vann hvis det er for tørt
6. tilsett creme fresh etter smak og kok opp. Bruker du mye så blir retten mildere
7. smak til med sukker og salt og evt med karripasta hvis du vil ha den sterkere
8. kan jevnes med maisenna hvis sausen er for tynn
9. grøvkutt paprika og la det koke med de siste minuttene

Passende tilbehør er ris (helst naturris) og nanbrød. En grønn salat med yoghurtdressing (feks naturell youghurt, litt sukker og pepper) hører også med.