Indisk kylling med løk

Ingredienser
3 dl olje 4 middels store løk 1 1/2 ts frisk ingefærrot, finhakket 1 1/2 ts gaaram masala 1 1/2 ts frisk hvitløk, presset 1 ts chilipulver ts malt koriander 3 hele kardemommekapsler 3 pepperkorn 3 ss tomatpuré 8 kyllinglår, uten skinn (vi bruker kyllingfilét) 3 dl vann 2 ss sitronsaft 1 grønn chili friske koriander blad strimler av grønn chili til garnityr (kan sløyfes)
Tilberedning
1. Varm opp oljen i en stor stekepanne. Tilsett løken, og fres den til den blir gyllenbrun, mens du rører av og til. 2. Skru ned varmen og tilsett ingefær, garam masala, hvitløk, chilipulver, malt koriander, hele kardemommekapsler og pepperkorn. Rør godt om for å blande alt. 3. Hell tomatpureen i blandingen i stekepannen. Surr den i 5-7 min sammen med krydderne, mens du hele tiden rører. 4. Legg kylingstykkene i pannen, og vend dem i krydderblandingen til de er helt dekket. 5. Hell vannet i pannen, legg på lokk, og la retten småkoke i 20-25 minutter. 6. Tilsett sitronsaft, grønn chili og koriander, og bland alt. 7. Andrett kyllingen og løken på oppvarmede tallerkener, dryss over garnityren og server retten varm. Denne retten kan gjerne serveres dagen derpå, smaken får utvikle seg og blir fyldigere.

Mer om: Indisk kylling med løk

Indisk kylling med løk er en tradisjonell rett som er svært populær i det indiske kjøkkenet. Dette kjøkkenet er kjent for sine rike smaker, intense aromaer og mangfold av krydder. Det som gjør denne retten unik, er at den inkorporerer både treghet og dybde ved å bruke løk både som en base i sausen og som garnityr for å gi et ekstra lag av tekstur og smak.

Å bruke løk i indiske retter er ikke uvanlig siden det fungerer som en fantastisk smaksforsterker. I retten «Indisk kylling med løk» er løken langsomt stekt over lav varme for å få fram sin naturlige sødme. Dette harmonerer nydelig med kyllingens milde smak. Det er også viktig å merke seg at forskjellige typer løk gir forskjellig smak. Hvitløk, for eksempel, er ofte foretrukket på grunn av sin skarpe smak, mens rødløk gir en søtere og mykere smak.

Denne retten er vanligvis servert med ris eller roti (indisk brød) på siden for å suge opp den smaksrike sausen. Noen ganger tilsettes det også litt fersk koriander på toppen for å gi retten en ekstra frisk smak. I noen regioner i India tilføyer de også yoghurt for å balansere sterke smaker og gi retten en kremet konsistens.

Indisk kylling med løk er mer enn bare en velsmakende rett. Den er et bevis på indisk kulinarisk mesterskap og viser hvordan enkle ingredienser kan bli omdannet til en rett full av smak.

Til tross for sin enkelhet, er indisk kylling med løk en rett som du kontinuerlig vil vende tilbake til på grunn av sin komfort og bevarede smaker. Den representerer essensen av indisk matlaging, og er en kulinarisk opplevelse du definitivt ikke vil gå glipp av.

Legg igjen en kommentar