Ingredienser

2,1 dl melk
1 1/2 ss sukker
25 g frisk gjær eller 1 1/2 ss tørrgjær
600 g hvetemel
1 ts salt
2 ts løkfrø (kan sløyfes)
2 ts bakepulver
4 ss vegetabilsk olje
2 1/2 dl yoghurt

Tilberedning

1. Lunk melken til den er håndvarm. Tilsett halvparten av sukkeret og gjæren (Hvis du bruker frisk gjør tilsettes hele mengden). La det stå i 20-25 minutter.

2. Ha melet i bollen. Ha resten av sukkeret og eventuelt gjæren, sammen med salt, løkfrø og bakepulver. Bland godt. Lag en grop i midten. Ha i olje, yoghurt og melk og arbeid det hele sammen. Kna deigen i 10-15 minutter, til den er glatt og blank. Hell 1 ts olje i bollen og det samme over deigen. Dekk deigen med et fuktig klede og la den stå på et lunt sted i 1-1 1/2 time- ikke særlig lenger.

3. Forvarm ovnen til 275¡ C – sett den på grillfunksjon. Dekk stekebrettet med bakepapir eller aluminiumsfolie.

4. Del deigen i 10 like emner. Ta et emne og rull det til en kule. Dra eller kjevle den til en tåreformet leiv som er ca 1/2 cm tykk.

5. Legg leiven på stekebrettet og sett den under grillen. La den steke i ca 2 minutter eller til den begynner å blåse opp. Ta raskt ut brettet og snu leiven. Sett den under grillen et 1/2 minutt til, eller til det danner seg brune flekker. Legg det ferdige brødet under et fuktig klede eller i aluminiumsfolie mens du baker ut de andre emnene.