Ingredienser

Hel okse indrefilet
Marinade (Olje blandet med div. krydder)
sopp (fersk)
2-3 løk
1 hel hvitløk
2-3 paprika (gjerne i flere farger)
Poteter
Hvitløkpulver
Fløte
Ost (Norvegia er god)

Tilberedning

Hvis man ikke vil ha fileten hel, kan man dele den i passe store biter (ca. 3-4 cm) og legg indrefileten i oljemarinaden dagen før.
Hakk opp sopp, løk, hvitløk og paprika.
skjær poteter og løk i skiver.
Smør en ildfastform og legg poteter,løk og hvitløkpulver et lag av gangen til formen er fylt opp. Fyll deretter på ca 2 dl kremfløte. Stekes i ovnen på 175 grader ca 45 minutter. Ta den ut og legg på ost så det tetter og sett den inn igjen til osten blir gyllen.

Indrefileten stekes i marinaden en liten stund (skal være rød i midten)
Bruk restene av oljemarinaden og bland det sammen med sopp, løk, hvitløk og paprika som legges i stekepannen ca, 30 minutter, serveres ved siden av fileten.

Noen synes kanskje det høres mye ut med en hel hvitløk…men jeg kan garantere at smaken ikke er sterk etter at den har kokt ut i panna, og at forkjølelsen holder seg borte.