Ingredienser:
1 stk. indrefilèt eller ytrefilèt av elg/hjort/rein
hjort ytrefilet 401×1861 løk
1 rød paprika
1/3 squash (kan sløyfes)
3 stk sopp (kan sløyfes)
Margarin til steking
Salt, pepper og viltkrydder etter smak

Fremgangsmåte:
Ha litt margarin i stekepannen og legg først i finhakket løk, la dette surre litt på middels varme. Legg deretter i soppen, paprika og squash. La alt surre litt over svak varme. Ikke la det bli for mye stekt, løken skal ikke bli brun. Krydre gjerne med litt salt, pepper og viltkrydder. Fyll bunnen av en ildfast form med denne blandingen av grønsaker.
Skru opp varmen, og legg en klatt margarin i stekepannen og la dette bli brunt før kjøttstykket legges i. Stek kjøttet fint brunt på alle sider, snu det ofte. Når kjøttet har fått en fin brun hinne, krydres det med pepper, viltkrydder og litt salt. Legg så kjøttet over grønsakene.
Sett den ildfaste formen med kjøttet og grønnsakene på rist midt i stekeovnen på ca 160 gr. C i 30-40 min. Kjøttet vil da ha en fin rosa farge tvers gjennom hele stykket.
En viltsaus med fløte er godt til denne retten, men ikke nødvendig. Sjyen som kommer fra kjøttet og løkblandingen er nok i seg selv.
Serveres med potetbåter dynket med litt olivenolje, og krydret med salt, pepper og for eksempel estragon eller basilikum. Brokkoli, rosenkål, gulrøtter eller andre grønsaker er også godt til. Tyttebærsyltetøy setter en ekstra spiss på retten.