Ingredienser

2 bunter gulrøtter
400 g rotgrønnsaker etter ønske
1 bunt løk
2 hele hvitløk
10 g smør
ca 2×2 cm fersk ingefær
1 dl hvitvinseddik
1 dl vann
2 ss honning
salt og pepper
hakket gressløk eller persille

Bruk f.eks disse rotgrønnsakene: pastinakk, jordskokk, persillerot og rødbeter.

Tilberedning

Skyll, skrell og skjær grønnsakene i biter. Fordel dem sammen med hvitløk (med skallet på) i en smurt langpanne. Fordel smørklatter over. Stek i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter. Vend dem underveis hvis de blir tørre på overflaten. Avkjøl.
Rasp ingefær, skrell et par fedd av de bakte hvitløkene og mos dem. Bland dette i en gryte sammen med vann eddik og honning. Kok opp og la det surre til honningen har løst seg opp og væsken har kokt litt inn.
Bland marinaden og rotfrukter i en skål og la det stå i romtermperatur en time før servering slik at de deilige smakene trekker inn i grønnsakene.
Salte, pepre og dryss over persille og gressløk før servering.