Ingredienser

Du kan bruke de rotgrønnsakene du liker best – både gulrøtter, pastinakk, jordskokk, persillerot, løk og rødbeter passer i denne retten.

# 1 bunt løk pluss det du måtte ønske av rotfrukter.
# Et par hele hvitløk med skall på
# 10 gram smør
# 1 knoll ingefær på størrelse med tommelfingertuppen din
# 1 dl hvitvinseddik
# 1 dl vann
# 2 ss demerarasukker eller honning
# salt og pepper
# hakket gressløk eller pesille

Tilberedning

Skyll, skrell og skjær grønnsakene i relativt store biter. Fordel de og hvitløken i en smurt langpanne og fordel smørklattene på grønnsakene. Stek i ovenen på 200 grader i cirka 30 minutter. Vend de underveis hvis de blir tørre på toppen. Avkjøl grønnsakene.

Rasp ingefæren på er rivjern, skrell et par fedd av de bakte hvitløkene og mos de. Bland hvitløk og ingefær i en gryte sammen med vann, eddik og sukker/honning. Kok opp og la det surre til sukkeret/honningen har løst seg opp og væsken har kokt litt inn.

Bland marinade og rotfrukter i en skål og la det stå i romtemperatur en time før servering. Da trekker alle de deilige smakene inn i grønnsakene. Salte og pepre og strø over persille og gressløk.