Ingredienser
600 g hvetemel
150 g sammalt hvetemel
4 ts bakepulver
2 ts salt
5 dl sodavann
olje til steking
Tilberedning
Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle og lag en fordypning i midten.
Rør gradvis inn sodavannet sammen med 1 liter kaldt vann til du får en tynn glatt røre.
Varm en stekepanne. Hell litt olje i pannen og fordel oljen utover. Ha litt røre i pannen og hell på pannen for å fordele røren i et tynt lag som til en pannekake. Stekes til det danner seg bobler på overflaten. Snu og stek brødet i 2-3 minutter på den andre siden.
Legg de ferdige brødene på en tallerken. Dekk dem med et rent kjøkkenhåndkle for å holde dem varme og fortsett med resten av røren.
Hei har hørt at en kan bruge maismel isteden ,Elsker ijera 🙂
Hei
jeg er fra Etiopia og spiser ikke injera hjemme fordi bare det ikke er det samme som injeran jeg vokste med. Det går selvføgelig prøve fram noe liknende med noe oppskrift men INJERA BØR IKKE SNUS NÅR DEN STEKES, bruk lokk isteden for så den kokker på bege sider samtidig. Det som gjør injeran annerledes fra lefse, pannekake eller lompe er den har bobler på overflaten!! Håper du angriper meg for min kommentar, det er bare tips!
min kone er fra etiopia og vi har prøvd og skaffe teff som brukes der .prøvde teff som selges i helsekostbutikk med dårlig resultat.vi kommer til og prøve denne.injera tar 3 dager og lage i etiopia med teff.
Min eritreiske veninne lager også deigen til injera 1 dag i forveien. Morsomt at noen hardnakket påstår at denne injeraen ikke kan spises fordi deigen ikke er laget 8-10 dager i forveien når det er helt galt og skriver det så selvsagt at en skulle tro vedkommende var både etioper og eritreer. Denne injeraen er mer enn god nok!
Kjære Erik Ringvold, jeg ser du kommer med kommentarer på flere nettsteder mht Etiopisk matoppskrifter. Min Etiopiske venninne lager injera deigen 1 dag før vi skal spise. Oppskrifter er personlig og blir arvet i generasjoner. Det finnes nok tusenvis av måter å lage norske kjøttkaker på, også injera vil jeg tro.
Sorry, Denne injeraen ville ikke jeg spist. Har ingenting med injera å gjøre. Injera er en surdeigbasert lefse som krever 8-10 dager å forberede. Stekes kun på en side.