Ingredienser

* 6 porsjoner 3 store finhakkede løk
* 600 gr renset traktkantarell i biter (annen sopp kan brukes).
* 300 gr blåskjell
* 4,5 dl tørr hvitvin
* 5-6 dl kremfløte (evt matfløte)
* 3 plater halvtint butterdeig
* egg til pensling
* smør til fresing
* salt og pepper

Tilberedning

1. Smelt smør i en gryte. Fres løken. Tilsett sopp og stek dette til soppen får litt farge.
2. Tilsett hvitvin og blåskjell, la det koke et par minutter. Hell i fløte og la det koke en stund.
3. Smak til med salt og pepper.
4. Hell suppen i ildfaste former/boller (6) og legg et lokk av butterdeig som er kjevlet ut over. Pensle deigen og press fast langs kanten.
5. Settes inn i 200 grader varm ovn i 15-20 min før en skal til bords.

Serveres straks den tas ut av ovnen, gyllen duftende og lekker.