Ingredienser

20 g smør 50 g finhakket sjalottløk 300 g kantareller i små biter eller skiver 8 dl reinsdyrkraft TIL JEVNING: 30 g smør 30 g hvetemel BUTTERDEIGLOKK: 4 plater butterdeig 2 eggeplommer 1 ss melk

Tilberedning

1. Forberedelser Fres sjalottløken i smør til den er blank. Tilsett så soppen og fres videre til det meste av fuktigheten har dampet bort.
2. Fyll på med kraften og kok suppen under lokk en 10 minutters tid.
3. Mens kraften koker, lager du en jevning av smør og mel. Rør jevningen inn i den kokende suppen og la suppen småkoke i ytterligere 15 minutter.
4. Ha så i kremfløte, rognebærgelé og smak til med salt og pepper. Suppen er nå klar til å spises, men ønsker du å overraske gjestene med en innbakt variant, så setter du den kaldt.
5. Fordel den kalde suppen i fire suppekopper.
6. Kjevle ut butterdeigen på melet underlag til dobbel størrelse. Skjær til rundinger som er ca. 4 cm større enn diameteren på suppekoppene.
7. Pisk sammen melk og eggeplommer og pensle deigen med blandingen. «Lim» så deigen på suppekoppene.
8. Alt dette kan forberedes en god stund før suppen skal serveres, men dekk da overflaten med plastfolie slik at den ikke tørker.

1. Tilberedning Skru stekeovnen på 200 grader ca. 40 minutter før suppen skal serveres.
2. Pensle deigoverflaten med resten av eggeplommene og sett suppekoppene på midterste rille i den forvarmede stekeovnen. Steketiden er ca. 20 minutter.