Ingredienser
innmat av gris
litt kjøtt
salt
krydder
Tilberedning
Innmatpølse ble spist separat, men også ofte sammen med andre kjøttretter, så som Kjøttmatgryte.
Det ble brukt innmat av gris og litt kjøtt fra hals og skank i denne pølsen.
Innmaten varmes godt og skal helst forvelles. Alt males 1-2 ganger og arbeides godt sammen med salt og krydder. Stoppes i tarmer og legges i lake eller tørrsaltes 2-3 dager.
Mat fra 4 griser.
Lunger
Nyrer Bruk kun fra 2 griser.
Hjerter
Lever
1 kg farse
1kg kjøtt / okse, elg, eventuelt karbonade deig
ca 1pk. potetmel
tilsett sennep sterk ca 3 spisesjeer.
4 fedd hvitlølk
2 løk
7 ss salt
3 ss pepper
Ingefær etter eget valg
Naturtarm.
innmat av gris? Hvor mye av hvert?
kan dere være snild og hjelpe meg hva slags krydder jeg skal bruke i innmatpølse