Med ganske beskjedne midler kan du etablere et riktig glimrende og velfungerende utekjøkken

Du kan kjøpe alt det du skal bruke til et utekjøkken i form av ferdige enheter til å montere på terrassen. Løsningen er langt fra billig, og mindre kan godt gjøre det. Faktisk forsvinner litt av det uhøytidelige og speideragtige, som er en viktig del av utekjøkkenets sjarme, hvis det hele blir altfor pent og strømlinjeformet. Prøv i stedet å tenke kreativt, bruk hva du har av eksisterende møbler, kanskje noe du har satt vekk fordi du ikke kunne bruke dem innendørs.

Du har bruk for:

* Et mindre bord eller bare ett veggmontert bordplate i normal kjøkkensbenkhøyde – til klargjøring og tilberedning av maten. Skal bordet stå ute døgnet rundt, skal det kunne tåle vær og vind.
* Noe å koke og steke på. Det kan være en solid gassprimus, en grill eller en løs elektrisk kokeplate. Mini-ovn, elektrisk kjele og brødrister kan også godt blis med ut. Imidlertid bør de elektriske apparatene ikke overnatte under åpen himmel, liksom de bør bli innendørs, når været er fuktig. Et utendørs el-stikk greier strømmen.
* Det trenger slett ikke å være rennende, for ikke å snakke om varmt vann i utekjøkkenet. Spann og baljer kan gjøre det. Et spann med kaldt vann til å skylle frukt og grønnsaker i. En balje med varmt såpevann til oppvask og tørking. Sinkspann og baljer er både robuste og vakre å se på.
* Et søppelspann av en slags. Det kan bare være et spann med en søppelpose.
* En kurv, en brett, et rullebord eller lignende som kan romme de redskapene og kolonialvarer som er i bruk i utekjøkkenet. Det er en fordel at ting og saker lett kan bæres ut og inn.
* En fastmontert hylle eller en ditto stang med kroker til å henge redskaper på kan være et godt supplement, når utekjøkkenet går hen og blir et flittig benyttet hiter.
* Terrassens eller altanens andre møbler kan tjene som frasetningsplass og supplerende arbeidsplasser. Man kan godt sitte ved hagebordet og rense frukt og grønt.

På mineoppskrifter.no har vi det gøy med å lese utenlandske artikler, men vi er ikke så flinke til å oversette. Denne artiklen er oversatt med et automatisk program. Bær over med skrivefeil og nyt heller godt av kunnskapen.