Ingredienser
1 porsjon enkel tomatsaus 1 stor aubergin 1 liten baguette (1-2 dager gammel) 1 ss olivenolje 1 stort fedd hvitløk, hakket noen blader fersk basilikum salt og pepper
Tilberedning
Forvarm ovn til 200’. Skjær den ene siden av auberginen så den ligger støtt, og skjær den så i tynne skiver på langs. Legg skivene på tørkepapir, dryss godt med salt over, legg over mer tørkepapir og sett noe tungt oppå, la stå i 30 min. (Dette smaksetter auberginen og sørger også for å redusere fettinntaket deres under steking.) Tørk vekk eventuelle saltrester og stek skivene i litt olivenolje til de er myke. Har du vært flink og skjært tynt skal ikke dette ta lang tid. Legg skivene til å trekke på tørkepapir. Skjær skorpene av baguetten og riv den i biter oppi en bolle. Miks med stavmikser til du får brødsmuler. Ha oppi hvitløk, basilikum, olivenolje og litt salt og pepper og miks igjen. Blandingen skal være løs, men det skal gå an å presse den til en fast ball mellom fingrene. Legg ca en teskje av blandingen i nedre halvdel av en aubergineskive og rull. Fest rullen med en tannpirker og legg den i en ildfast form. Gjenta med resten av skivene. Hell til sist over tomatsausen. Pakk formen inn i folie og bak i 20-25 min.

Mer om emnet: Involtini di melanzane – aubergineruller

Involtini di melanzane, eller aubergine-ruller, er en klassisk italiensk rett som minner om en auberginversjon av cannelloni. Denne retten er full av friske og smakfulle ingredienser og er ideell for enhver middagsanledning. Den kommer fra det sørlige Italia, spesielt fra Sicilia, og er en typisk del av middelhavskjøkkenet.

Retten utmerker seg for sin blanding av teksturer og smaker. Auberginen er grillet før den blir fylt, noe som gir et tema av røykfylt sødme til retten. Fyllingen kan variere, men den inkluderer vanligvis ricotta, parmesan, fersk basilikum og noen ganger til og med tørkede urter. Hele retten er deretter toppet med en rik tomatsaus, strødd med mozzarella og stekt til det er gyllenbrunt på toppen.

Involtini di melanzane kan serveres både som forrett og hovedrett, avhengig av porsjonsstørrelsen og tilbehøret. Det er et passende valg for vegetariske gjester, da det ikke inneholder kjøtt. Som mange italienske oppskrifter kan den også tilpasses etter individuelle smaker og dietter, for eksempel ved å bruke glutenfrie ingredienser eller vegansk ost.

En annen fantastisk aspekt ved involtini di melanzane er at den kan forberedes på forhånd, noe som gjør den ideell for underholdende eller travle hverdager. Auberginene kan stekes og rulles opp med fyllingen dagen før, og så kan hele fatet være klart for å settes i ovnen rett før servering.

Involtini di melanzane er ikke bare smakfullt, men den har også en rekke helsefordeler. Auberginene er fulle av fiber og lav i kalorier, mens ricotta gir en god kilde til protein. I tillegg er tomatsausen rik på vitaminer og antioksidanter.

Kombinasjonen av smaken, anvendeligheten og helsefordelene gjør involtini di melanzane til en rett verdt å prøve. Enten du er en fan av italiensk mat, på utkikk etter en ny vegetarisk oppskrift, eller bare vil prøve noe nytt og smakfullt, gi Involtini di Melanzane et forsøk. Du vil ikke bli skuffet.