1 porsjon enkel tomatsaus
1 stor aubergin
1 liten baguette (1-2 dager gammel)
1 ss olivenolje
1 stort fedd hvitløk, hakket
noen blader fersk basilikum
salt og pepper
Forvarm ovn til 200.
Skjær den ene siden av auberginen så den ligger støtt, og skjær den så i tynne skiver på langs. Legg skivene på tørkepapir, dryss godt med salt over, legg over mer tørkepapir og sett noe tungt oppå, la stå i 30 min. (Dette smaksetter auberginen og sørger også for å redusere fettinntaket deres under steking.) Tørk vekk eventuelle saltrester og stek skivene i litt olivenolje til de er myke. Har du vært flink og skjært tynt skal ikke dette ta lang tid. Legg skivene til å trekke på tørkepapir.
Skjær skorpene av baguetten og riv den i biter oppi en bolle. Miks med stavmikser til du får brødsmuler. Ha oppi hvitløk, basilikum, olivenolje og litt salt og pepper og miks igjen. Blandingen skal være løs, men det skal gå an å presse den til en fast ball mellom fingrene.
Legg ca en teskje av blandingen i nedre halvdel av en aubergineskive og rull. Fest rullen med en tannpirker og legg den i en ildfast form. Gjenta med resten av skivene. Hell til sist over tomatsausen.
Pakk formen inn i folie og bak i 20-25 min.