150 g pepperkaker, eller andre tørre julekaker i smuler
125 g nøttekjerner, grovhakkede, gjerne en blanding
av ulike slag
4 plater gelatin
4 eggeplommer
1 dl sukker
2 dl creme fraîche
3 dl kremfløte
Kokende vann
Rund kakform, 22 cm i diameter
Rist nøttekjernene gyldne og sprø i varm panne. Avkjøl og legg dem i tett plastpose sammen med kakesmulene i fryseboksen i minst 4 timer.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann ca. 10 minutter.
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis.
Visp creme fraîche og kremfløte til luftig krem.
Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt den i 1/2 dl kokende varmt vann.
Bland eggedosis og smeltet gelatin og rør forsiktig inn kremen. Rør inn den fryste kake- og nøtteblandingen. Fyll isen i en bakepapirkledd kakeform.
Server isen som iskake eller lag kuler og legg i porsjonsglass.
En frisk bærsaus er godt til.