50 g gjær
3 ½ dl lunkent vann
3 ss god olivenolje
½ ts tørket rosmarin
1 ts salt (gjerne grovt)
ca. 10 dl hvetemel (finbakstmel)
Dessuten:
Olivenolje, grovt salt og rosmarin til pensling og pynt.
Smuldre gjæren i bakebollen. Tilsett fingervarmt vann (37 gr). Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, rosmarin og olje. Ha i litt mel om gangen. Elt med hånd eller elvisp så det ikke blir for mye mel. Kna deigen til den er blank og smidig. La den heve under kjøkkenhåndkle ca. 40 minutter.
Ha deigen tilbake på melet bakebord og kna den gjennom. Del i 10 like deler. Formes til runde boller. Flat dem ut til ca. 12 cm runde kaker. Ha dem på papirkledd bakeplate. Får etterheve under håndkle ca. 20 minutter.
Prikk groper i kakene med fingertuppene. Pensle med olivenolje. Dryss på grovt salt og malt rosmarin. Stek brødene midt i ovnen på 220 grader i ca 15-20 minutter.
Helst doble eller 3-doble oppskriften og ha masse gode brød I fryseren.