1 rød løk
3 fedd hvitløk
½ dl olivenolje
4 middels store poteter
2 l hønsebuljong
2 middels store squash, gjerne en gul og en grønn
5 dl (100g) pasta f.eks minifarfalle
2 s frisk hakket mynte
3 ss hakket bladpersille
salt og nykvernet svart pepper
Tilbehør: 50 g parmesan eller peccoriniost, brød
Finhakk løk og hvitløk. Varm opp olje i en kjele og fres løken myk på middels høy varme. Løken skal ikke ta farge. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Kok opp buljongen. Ha potetene og buljongen i kjelen med løk. Kok opp på nytt. Skjær squash i skiver og legg dem i kjelen. La koke i 10 minutter. Tilsett pasta og kok til den er ferdig, men fremdeles gir litt tyggemotstand. Rør inn mynte og persille. Hell suppen i tallerkener og strø over osten. Server med brød til.