2 løk
3 ss olivenolje
2 hvitløksbåter (eller gjerne mer, hvis du liker det)
1 bunt persille
1/4 ts timian
1/2 – 1 ts basilikum
Ca. 600 gram fullmodne tomater
(Kan bruke to bokser grovhakkede tomater istedet)
Ca 100 gram spaghetti, brekkes i stykker
1,5 liter god kraft (evt. buljong – grønnsak- eller hønsebuljong, obs! litt mindre hvis man bruker hermetiske tomater!)
salt/pepper
Tilbehør:
Krutonger
Loffterninger sprøstekt i olivenolje eller smør, gjerne tilsatt hvitløk.
Revet ost evt. parmesan
Hakk løken og la den surre i oljen sammen med knust hvitløk. (Ikke for sterk varme, skal IKKE brunes!) Ha i hakket persille, timian og basilikum og rør noen minutter. Hakk tomatene, og knus dem videre i gryten, eller ha i hermetiske tomater. Spe med buljongen, og legg på lokk, la suppen småkoke på svak varme ca 1/2 time tilsammen, legg i spaghetti når spaghettiens koketid gjenstår. Liker du hvitløkssmak, kan du godt ha i en knust hvitløksbåt eller to tilslutt! Smakes til med evt. salt og pepper.
Serveres med krutonger, som må haes direkte i tallerkenen etter at suppen er øst opp. (Eller server hvitløksbrød til.) Toppes med revet ost/parmesan, kanskje litt frisk eller tørket basilikum.