Det er fordeler og ulemper med det meste. Også det faktum at alt har blitt så enkelt i matveien nå for tiden. Skal man et sted så tar man seg liksom ikke tid til å smøre matpakke. Det er jo bare å svinge innom på en bensinstasjon (du vet en sånn stasjon som har det meste så lenge det ikke dreier seg om viktige ting til bilen), og der kan man for en grei penge eller flere kan investere i en bagett eller en eller annen form for mat.

Og disse stasjonene finner du stort sett åpne døgnet rundt. Fordelen er jo at du sparer tid og at denne maten smaker slett ikke verst. Ulempen er jo at det nører opp under en enda mer stressa hverdag, det bli relativt dyrt, og ikke minst at det er ikke akkurat er det koseligste i verden å pakke ut en matpakke snurret inn i cellofan med prislapp og best-før dato på.
Rent personlig irritasjon fra meg er også at de putter potetsalaten i roastbiff-bagetten. Under roastbiff skal det være remulade og ikke potetsalat. Sånn er det med den saken.

Uansett, hvor mye koseligere er det ikke med en hjemmelaget matpakke da? Spesielt dersom du skal spise ute i skog og mark. Og de gamle matboksene har enda høyere koselig-faktor, spør du meg.

For jeg spiser faktisk en del ute i skog og mark. For å være helt ærlig så spiser jeg en del uansett hvor jeg er. Men som ivrig metallsøker blir det en del lunsjer i det fri. Alltid litt sent ut gjennom døra og alltid litt sen med å finne frem metallsøkerutstyret, gjør at blir det stort sett bagett fra damen på Esso.

Og så sitter jeg der i felles lunsjpause og misunner de som drar opp sånne gammeldagse matbokser. Fylt med de deiligste brødskiver med eggeomelett og det som bedre er.

Går selvfølgelig sikkert bra med matpakke også, men det er noe eget med de gamle matboksene. Litt småbulkete etter mange års tjeneste, og med en syltestrikk rundt som holder lokket igjen. Disney-motiver elle andre bilder fra barndommen på boksen. Det er nostalgi og gode minner det. Ikke en gang remulade på roastbiff bagetten slår det.

Ååååå jeg ønsker meg en sånn matboks når jeg er ute med metalldetektoren.

gammel-matboks-metallsoking