Ingredienser:
2 dl ris
1 ts salt
1 grønn paprika
ca 400 g hermetiske tomater
4 dl buljong
1/2 ts chilipulver
200 g rensede reker
4-5 dl vann
200 g kokt skinke
1 fedd hvitløk (gjerne mer)
1 ss olje/ev smør/margarin)
1/2 ts timian
1/2 ts pepper
Tilberedning:
Kok opp risen i tilmålt vann + salt. Strimle skinke og paprika, rens, hakke hvitløk og løk. Hermetiske tomater avrennes og deles i mindre biter. Surr skinke og løk i en vid gryte, ev. stor stekepanne. Tid: til løken blir gylden/mør. Legg oppi buljong, tomater, paprika, krydder. Gis et oppkok.
Bland i den varme risen, tilsett reker. legg lokk over gryten eller pannen – retten skal nå bli gjennomvarm uten å koke. Følge til:godt, spennende og smakelig krydder (gjerne fra den mer eksotiske delen av hylla), alt etter smak og tålevevne. Oliven (grønne og svarte) pynter pent på og smaker dessuten godt til. Brød med smør. Drikke: hva man måtte føle for.
Porsjoner:
4