Ingredienser:

4 kyllingfileter
1 ts salt
1 ss smør
4 frosne smørdeigplater
100 g cheddarost
200 g finhakket purre
250 g fersk sjampinjong
300 g grønne bønner (kjøp de i pose)
1 egg
3 ss smør

Saus

1 hønsebuljongterning
2 dl vann
2-3 ts maisenna(forsiktig)
2 ss soyasaus
1 dl portvin

Tilberedning:

Tin smørdeigplatene. Sett stekeovnen på 225 C. Stek kyllingfiletene i smør i panne ica. 5 min. på hver side. Salt og legg dem til side. Bland osten sammen med hvitløken(to små fedd el. et stort). Lag et snitt i hver av filetene og fyll med ostemassen. Fordel resten av osten oppå filetene. Kjevle ut smørdeigen til dobbel størrelse og legg en filet med ostesiden ned på hver deigplate. Pakk filetene inn i smørdeigen og legg dem på en smurt stekeplate eller form med skjøten ned. Pensle med oppvispet egg. Løs opp buljongterningen i vann i en kjele og tilsett soya. Jevn med maisenna. La sausen småputre noen minutter. Ha i portvinen like før servering og gi sausen et raskt oppkok.

Stek de innbakte filetene i midten av ovnen ca. 15 min. I mellomtiden freses finstrimlet purre, sjampinjong i skiver og bønner i pannen ca 10 min. Salt og pepre. Server de innbakte filetene med smørfreste grønnsaker og portvinssaus.

Porsjoner:
4